Allmänt

Genom beställa på Guldkroppen.se godkänner du nedan köpvillkor samt intygar att de uppgifter du lämnar om dig själv är korrekta.

För att genomföra ett köp på Guldkroppen.se måste du som kund vara  över 18 år. Enligt Föräldrabalken krävs målsmans medgivande innan du beställer om du är under 18 år. 

Vi reserverar oss mot slutförsäljning samt eventuella bild- och skrivfel. Vi förbehåller oss rätten att ersätta vara med likvärdig vara. Beställt gods levereras väsentligen i enlighet med beskrivning i katalog. Skulle en avvikelse resultera i att du inte vill ha varan gäller självklart ångerrätt enligt distans- och hemförsäljningslagen.

Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i köpvillkoren. Ändringarna av villkoren kommer att publiceras på webbplatsen. De ändrade villkoren anses accepterade i samband med order.

Guldkroppen.se som butik och webbplats ägs och drivs av Finix Invest AB. Innehållet på webbsidan ägs av Finix Invest AB, våra samarbetspartners eller dess licensgivare. 

Priser och betalning:

Guldkroppen.se sammarbetar med Payson och tillhandahåller följande betalningsalternativ: Faktura, kortbetalning, internetbank, delbetalning och betalning via Paysonkonto.

Om Paysonfaktura
“Vi erbjuder betalsättet “PaysonFaktura” i samarbete med Payson AB.

Betalningsvillkor är 14 dagar och vid fakturaköp tillkommer ingen avgift. För att kunna beställa mot faktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Företag som betalar mot PaysonFaktura måste vara registrerade i Sverige

Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.”

Information om ångerrätt
“Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning." Guldkroppen.se står för returfrakten.

Information om pantsättning
“Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.”

Hos Guldkroppen.se betalar du tryggt och säkert med kort. För att ytterligare säkra vår lösning, har vi valt att arbeta med 128-bit SSL-kryptering. Detta innebär att alla känsliga kortuppgifter du knappar in går över en krypterad förbindelse via vår externa betalningspartner (Payson). Inga kortdata passerar eller lagras hos Guldkroppen.se.

Vid varje vara anges ett pris i svenska kronor inklusive 25% moms. I kassan ser man det totala priser inklusive moms, eventuell frakt, betalningsavgifter samt eventuella rabatter avdragna.

Vid en genomförd beställning genereras automatiskt en orderbekräftelse till din e-post adress. Är något fel i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta vår kundservice.

Vi reserverar oss för prisfel, vid uppenbart felaktig prissatta varor så förbehåller Guldkroppen.se sig rätten att annulera ordern.

Frakt och leverans:

Guldkroppen.se levererar enbart inom Sverige. Guldkroppen.se erbjuder två fraktalternativ:

  * Standardleverans - Fri frakt - spårbart via postNord - leveranstid 4-7 arbetsdagar.

  * Expressleverans - 99kr - spårbart via DHL - leveranstid 2-3 arbetsdagar.

Vänligen kontrollera att leveransuppgifterna såsom adress och telefonnummer stämmer innan du slutför köp då dessa tyvärr inte går att ändra dessa uppgifter efter att beställningen blivit packad.

När din order lämnat lagret får du ett bekräftelsemail med kollinummer samt spårningslänk.

Om paketet ska hämtas hos postombud får kunden en avisering som beskriver var och när paketet ska hämtas. Om du inte hämtar ut ditt paket, kommer detta returneras till oss som outlöst paket. För dessa paket förbehåller vi oss rätten att fakturera dig en avgift om 250kr för att täcka avgifter och administrativa omkostnader.

Ångerrätt:

Vid köp av varor gäller alltid 14 dagars ångerrätt i enighet med distans- och hemförsäljningslagen. Detta innebär att kunden har rätt att ångra sitt köp genom att meddela detta inom 14 dagar från det att kunden eller kundens ombud tagit emot den beställda varan.

Som kund på Guldkroppen.se ger vi dig 14 dagas ångerrätt från den dagen du tagit emot varan. För returen ska bli godkänd måste produkten vara obruten, oanvänd och finnas i originalförpackning ned tillhörande emballage. Öppnade eller använda smink, hudvårds-, och hygienprodukter återtas inte av hygieniska skäl.

Som kund hos oss kan du alltid ångra ditt köp inom föreskriven tid genom att meddela kundtjänst detta. I detta mail ska det tydligt framgå ditt namn, ordernummer samt vilka varor det gäller. Kundtjänst lämnar i samband med detta information om hur du skall returnera varan samt hur återbetalning kommer att ske.

Eventuell återbetalning senast inom 14 dagar från den dag vi mottagit den reklamerade varan. På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.

Garanti och reklamation:

Guldkroppen.se följer konsumentköplagen med 1 års garanti samt 3 års reklamationsrätt. Om skadan anses vara ett fabrikationsfel står Guldkroppen.se för reklamationskostanderna.

För att åberopa reklamationsrätten är det du som kund som skall påvisa att felet på varan fanns vid inköpstillfället. Detta skall göras inom skälig tid efter det att du märkt eller borde ha märkt felet.

Under garantitiden åtar sig Guldkroppen.se att svara för varans funktion. Garanti för varor täcker endast ursprungliga fabrikationsfel, och gäller inte vid: olyckshändelse, slitage, vanvård, överspänning/åska, onormal användning eller om du låtit bli att följa skötsel- och serviceanvisningar. Garantin gäller ej heller på förbrukningsartiklar såsom krämer, parfymer etc.

Garanti och reklamationsrätt gäller endast mot uppvisande av kvitto.

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna Reklamationsnämndens beslut. Vid alternativ tvistlösning i konsumentförhållanden hänvisar vi till EU Online Dispute Resolution platform http://ec.europa.eu/odr.

För garanti och reklamationsärenden, kontakta vår kundtjänst där det framgår ditt namn, ordernummer, vilka varor det gäller samt en kort beskrivning.

Integritetspolicy GDPR

I samband med:

(Skapa konto, hantera beställningar, skicka orderstatus, skicka påminnese för övergivna varukorgar, nyhetsbrev, meddela vinnare i onlinetävlingar, analysera köpbeteende för att kunna erbjuda personliga erbjudanden.)

kommer vi behöva spara och behandla personuppgifter om dig, så som namn, telefonnummer, adress och mailadress. Syftet med en sådan behandling är för att kunna förmeddla vår bästa service till dig som kund.
 
Vi tillämpar vid var tid gällande integritetslagstiftning vid all behandling av personuppgifter. Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifter är samtycke. Du har rätt att när som helst kontakta oss för att bli bortplockad från vårt register. Dina uppgifter kommer att sparas så länge du är kund hos guldkroppen.se eller tills att du inte erhållit ett nyhetsbrev eller handlat hos oss på två år.

Under "MITT KONTO --> Personlig information" kan du begära ut de personliga uppgifter vi har lagrat om dig. 

De personuppgifter vi behandlar om dig delas med vår underleverantör och betalningspartner. Vi kan även komma att dela dina personuppgifter med en tredje part, förutsatt att vi är skyldiga att göra så enligt lag. Däremot kommer vi aldrig att överföra dina uppgifter till ett land utanför EU.

Personuppgiftsansvarig är Martti Kivioja, martti@guldkroppen.se, Finix Invest AB, org.nr: 559156-9867. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av  dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta oss på admin@guldkroppen.se. Du når vårt dataskyddsombud på dataskydd@guldkroppen.se. Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.

Lagrade personuppgifter används endast för kunna handlägga kunders beställningar samt egen marknadsföring. Vill du ändra eller ta bort uppgifter, kontakta oss skriftligen.

Restnotering:

Är någon vara slut förbehåller sig Guldkroppen.se rätten att restnotera alternativt stryka varan från ordern om inte leverans kan ske inom rimlig tid. Vi skickar givetvis restordrar fraktfritt.